ένα μη κερδοσκοπικό και μη εμπορικό πολιτιστικό ιστολόγιο - a non profit and a non commercialized cultural blog

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Η Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρέττα της Τουρκίας -The Greek Orthodox church of Saint Nicholas in Alexandretta, Turkey

Η Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου είναι μια από τις ελάχιστες Ορθόδοξες εκκλησίες που ακόμη λειτουργούν στην επαρχία της Αλεξανδρέττας (Χατάι) η οποία βρίσκεται στη μεσογειακή ακτή της Τουρκίας. Στην πόλη της Αλεξανδρέττας την ίδια, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου είναι πιθανότητα και η μόνη Ορθόδοξη εκκλησία που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως χώρος λατρείας και ιδρύθηκε το 1870. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην Οδό Şehit Pamir. Η εκκλησία ανήκει στο Πατριαρχείο της Αντιοχείας και οι ενορίτες της είναι σχεδόν αποκλειστικά αραβόφωνοι. Η εκκλησία κατέχει ανεκτίμητες εικόνες και θρησκευτικά κεντήματα. Το πανό έξω από την εκκλησία εύχεται Καλό Μπαϊράμι στους Τούρκους μουσουλμάνους.

The Greek Orthodox church of Saint Nicholas is one of the handful of Orthodox churches still operating in the the province of Alexandretta (Hatay) on Turkey's Mediterranean coast. In the city of Alexandretta (Iskenderun) itself, the church of Saint Nicholas is propably the only Orthodox church still in use for worship and was established in 1870. It's situated in the city center, on Şehit Pamir Road. The church belongs to the Patriarchate of Antioch and its parishioners are almost exclusively Arabic speaking. The church has priceless icons and religious embroidery. Τhe banner outside the church wishes a Happy Bairum to the Turkish Muslims.

2 σχόλια:

 1. Καλή σου μέρα αδελφέ και καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα. Μικρή παράκληση, οι ύμνοι των Χριστουγέννων που ακούγονται στο blog σου είναι από τα ομορφότερα ακούσματα που έχω ακούσει! σε παρακαλώ θα ήθελα μερικές πληροφορίες για να μπορέσω να αγοράσω το cd.

  Αθανάσιος Παυλάκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ύμνος 1) Οι καταβασίες του Κανόνα των Χριστουγέννων. Ποίημα του Αγίου Κοσμά του Μελωδού. Ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
  Ύμνος 2)Ψάλλουν μοναχοί (δεν γνωρίζω το μοναστήρι)
  Ύμνος 3)Καθίσματα Χριστουγέννων. (δυστυχώς δεν γνωρίζω τίποτα άλλο).

  Καλά Χριστούγγενα φίλε μου Αθανάσιε

  ΑπάντησηΔιαγραφή