ένα μη κερδοσκοπικό και μη εμπορικό πολιτιστικό ιστολόγιο - a non profit and a non commercialized cultural blog

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011

Γιατί;


Παρόλο τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να εκφράσουμε την οδύνη αλλά και την οργή για όσα συμβαίνουν στο τόπο μας, στην μικρή πικρή πατρίδα μας. Είναι πολύ φτωχά για να εκφράσουμε την θλίψη μας για τα αδικοχαμένα παλικάρια μας, που δεν τα σκότωσε κάποιος εχθρός, αλλά τα δολοφόνησε το ίδιο το κράτος μας από την αδιαφορία και την αμέλεια αυτών που βάλαμε να μας κυβερνήσουν. Ούτε ο εχθρός του έθνους μας δεν θα κατάφερνε να κτυπήσει και να διαλύσει ταυτόχρονα το νευραλγικό δίκτυο ηλεκτροδότησης του τόπου μας μαζί με τη ναυτική μας βάση στο Ζύγι.
Καταστρέψαμε οι ίδιοι τον τόπο μας, και δεν φταίνε μόνο οι κυβερνώντες για την κατάντια μας, για την παγκόσμια ξεφτίλα μας, για το περίγελο που γίναμε, για την ντροπή που νιώθουμε, αλλά και εμείς οι ίδιοι οι πολίτες αυτού του τόπου που τους αναθέσαμε να μας κυβερνήσουν.
'Ολοι μας γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να διανεμηθεί καμιά τιμωρία, καμιά δικαιοσύνη, και κανένας δεν πρόκειται να αναλάβει τις ευθύνες του για το κακό που μας βρήκε. Και εμείς θα τους αφήσουμε να μας κοροϊδεύουν, όπως μας κοροϊδεύουν εδώ και πάνω από 40 χρόνια, μέχρι να το ξεχάσουμε και αυτό, όπως έχουμε ξεχάσει τόσα άλλα, και θα επιστρέψουν σύντομα και πάλι να συνηχήσουν τη μάσα τους και να βολεύουν τους δικούς τους...

Αιωνία η μνήμη στα παλικάρια μας, τους ήρωες μας που χάσαμε τόσο άδικα. Αλλά γιατί να τους χάσουμε τόσο άδικα; Γιατί;

2 σχόλια:

  1. Σήμερα διάβασα για πρώτη φορά εφημερίδα (είχα αρκεστεί στην τηλεόραση-ίντερνετ). Δε φαντάζεσαι πόσο ανατρίχιασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι καί νά πείς είναι λίγο,τά συλληπιτηρια μου στούς συγκενείς τών αδικοχαμένων

    ΑπάντησηΔιαγραφή